filadelfeiaradio.gr

From the blog

Ηλιάννα Ζέρβα: Ξεπέρασε στο TikTok τις 5 εκατ. προβολές σε λίγα 24ωρα με ένα ζεϊμπέκικο!

Ηλιάννα Ζέρβα: Ξεπέρασε στο TikTok τις 5 εκατ. προβολές σε λίγα 24ωρα με ένα ζεϊμπέκικο!

Η παράσταση της Πηγής Λυκούδη μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε περιοδεύοντας  ανά την χώρα το καλοκαίρι του 2023, έφτασε η ώρα  της παρουσίασης της, στο καθιερωμένο και σημαντικό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς «Μενάνδρεια».

Πέμπτη 21  Σεπτεμβρίου  2023 στις 20.30  στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) Από αυτή την τοπική εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει  μια  βραδιά όπου και η μελοποιημένη ποίηση ανοίγει μονοπάτια μέσα από την μουσική ματιά της καταξιωμένης Κηφισιώτισας συνθέτριας όπως και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών. (Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Σπανού, Χατζηνάσιου, Κουγιουμτζή, Τσιτσάνη κ.α)

Η Τέχνη έρχεται να αφυπνίσει και να ανοίξει ένα παράθυρο στο Φως!

Θα ακουστούν  μελοποιημένα ποιήματα  των Γ.Δροσίνη, Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά , Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, και σύγχρονων ποιητών Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα, κ.α.  Ένα οδοιπορικό ταξίδι  με πλοηγό την μελοποιημένη ποίηση και την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει στην ζωή μας.

 Μια ομορφιά που είναι αναγκαία όσο ποτέ!

 Μεταξύ των άλλων θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το συγκλονιστικό ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη «Τί λοιπόν;» το οποίο ύστερα από επίσημη ανάθεση μελοποίησε η συνθέτις και ερμήνευσε στην ηχογράφησή του εξαιρετικά ο Κηφισιώτης ερμηνευτής Θάνος Πολύδωρας.

 Ενορχήστρωση Χρήστος Τρεσίντσης

Το άσμα αυτό,  θα συνοδεύει στο εξής τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Κοιμητηρίου Κηφισιάς, που είναι μέλος του Συνδέσμου Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης (Association of Significant Cemeteries in Europe) στην πιστοποιημένη Διαδρομή Κοιμητηρίων της Ευρώπης (European Cemeteries Roure) του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η ανάθεση έγινε επί των ημερών διοίκησης : Γεωργίου  Θωμάκου, Δημάρχου Κηφισιάς, Μανώλη Κουρμαδιά Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Πέτρου Τσιλιγκίρη, Προέδρου  Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Ράνιας Ντάλλη, Κοινοτικής Συμβούλου Κηφισιάς, Υπεύθυνης Κοιμητηρίου.Η συνθέτις το παραχώρησε αφιλοκερδώς ως δείγμα αγάπης στον αγαπημένο τόπο διαμονής της, την Κηφισιά.

Μία από τις ταλαντούχες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, η Ηλιάννα Ζέρβα επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με ένα ζεϊμπέκικο, καταφέρνοντας να κλέψει την παράσταση με το… καλημέρα.

Πιο συγκεκριμένα η γνωστή τραγουδίστρια διασκεύασε το τραγούδι «Μην ανάβεις το φως», το οποίο είναι σε μουσική του Νίκου Βασιλοπούλου και στίχους του Τάκη Λιβανού, έχοντας καταφέρει να σημειώσει εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες βίντεο στην πλατφόρμα του TikΤok.

Κοινώς έχει προκαλέσει πάταγο στα social media, δίνοντας έτσι μια ώθηση στην ερμηνεύτρια, με τον κόσμο να αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο την αγάπη που της τρέφει.

Λίγα λόγια για την Ηλιάννα Ζέρβα

Η Ηλιάννα Ζερβα έχει μουσικό «αίμα».

Αν και της πήρε χρόνια να καταλάβει, ότι ήταν γεννημένη ερμηνεύτρια, όπως και η μαμά της, που είχε υπάρξει μία μεγάλη κυρία του πενταγράμμου, αφήνοντας προ δεκαετιών, την καριέρα για χάρη της οικογένειας, κατάφερε να βρει, τον μουσικό της δρόμο!

Έχει σταθερή ανοδική πορεία στον χώρο του πενταγράμμου και η ερμηνεία της στο τραγούδι «Μην ανάβεις το φως» αποδεικνύει τις ερμηνευτικές της δυνατότητες.

Η επιλογή του εν λόγω τραγουδιού ανήκει στον συνεργάτη της, ο οποίος θεώρησε ότι ταιριάζει στη φωνή της απόλυτα.

Μάλιστα το συγκεκριμένο τραγούδι άρεσε και στην ίδια πάρα πολύ γιατί δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ στο παρελθόν ένα ωραίο ζεϊμπέκικο.

Έτσι η Ηλιάννα και η ομάδα της πήραν τα δικαιώματα του τραγουδιού και προχώρησαν σε αυτήν την όμορφη διασκευή, που έγινε με την αρωγή της ορχήστρας της σε παραγωγή του Χρήστου Ρουπακιά στο στούντιο του ίδιου και του Τάκη Αργυρίου.

Stay up to date!
Μετάβαση στο περιεχόμενο